dinsdag 11 oktober 2016

ZwitserlandSamen met een college rij ik naar Zwitserland. Het was de bedoeling dat we met het vliegtuig zouden gaan, maar onze vlucht is geannuleerd. Jammer is het wel, ik had gehoopt de bergen uit de lucht te kunnen zien, maar in plaats daarvan rijden we Zwitserland binnen als het donker is.

Ook de volgende dag brengen we vooral binnen door. Als het even kan zoek ik een raam op in de hoop toch iets te zien van de bergen die goed verstopt achter de stad liggen.

kantoorairco
de berglucht wordt gezuiverd
binnen geblazen

Aan het begin van de avond lukt het me pas om de omgeving eens goed te bekijken. Er komt een Zwitser naast me staan die over de omgeving begint te vertellen.
“Daar, die bergtop links, daar is nog een James Bondfilm met Sean Connery opgenomen. En daar, die bergtop, daar woonden vroeger veel filmsterren. En die hoge, die met de gletsjers, die was vroeger nog mooier toen de gletsjers groter en imposanter waren”.

Ik kijk en luister, mar geniet vooral van het uitzicht. De berg met de gletsjers torent imposant boven de andere bergtoppen uit en in de heldere lucht is de eerste kou van het jaar voelbaar.

De volgende dag rijden we weer naar huis terug en neem ik een kleine oogst aan indrukken mee naar huis.
Terwijl mijn collega rijdt, kijk ik uit het autoraam en zie een grote vogel langs de auto vliegen, op weg naar de bergen. Zijn gevorkte staart is onmiskenbaar – een rode wouw!

Volkomen gelukkig kan ik de rest van de reis aan.

valavond
de bevroren bergtop
vangt het laatste licht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten